Kommande kurser & event

En eftermiddag med sinnesro och lugn med hjälp av yoga och örter

Vi kommer att hålla till vid en fantastisk plats i Fjärås skogar nära Lygnern vid Efvas sommarställe och örtagård.Yogan och meditationen är lugn och du guidas genom hela klassen. Du behöver ingen erfarenhet av yoga tidigare och det passar även dig som har yogat ett tag. Efva guidar er bland örter i trädgården med särskilt fokus på de som hjälper er att slappna av, främjar sömn, lättar oroliga tankar och sinnet. Ni får även göra egna örtkuddar.

Efva Kinnerfors är utbildad örtterapeut och föreläser om örters användning och odling. Hon bloggar om örter och andra växter på www.efvasorter.se. Där kan du läsa mer om henne. Maria Skutberg är trädgårdskreatör och yogalärare och läs mer om henne under www.feelfrebynature.se eller #feelfreebynature.

Datum: Söndag 18 augusti
Tid: 14:00- ca18:30
Pris: 500:-

Boka: Maila mskutberg@feelfreebynature.se och uppge ditt namn och telefonnummer. Anmälan är bindande. Om vädret inte tillåter att vi genomför eftermiddagen så ställs evenmanget in.

Medtag: yogamatta och filt, kläder efter väder så att du kan vara utomhus, bra skor att vandra i, vattenflaska, ta med matsäck om du vill för avslutningen. Det bjuds på örtvatten, örtte, frukt & nötter.

13.45 Välkomna in i örtagården
14.00-15.15 Hathayoga i trädgården
15.30-17.00 Föredrag om lugnande örter och tillverkning av egna örtkuddar
17.00 -18.00 Tyst vandring ner till Lygnerns strand och en guidad meditation genomförs där
Avslut 18.00 Nere vid Lygnern. Egen vandring tillbaka alt äts medtagen matsäck

19/8 Grundkurs, nybörjayoga, 5 ggr

Kursen vänder sig främst till dig som är ny på yoga men också till dig som vill repetera grunderna. Vi praktiserar de mest förekommande positionerna i yogan samt andningstekniker. Målet är att öka kroppsmedvetenheten, stärka kroppen och släppa på spänningar. Vi upptäcker hur andningen tillsammans med positionerna skapar fokus och ger lugn och avslappning i sinnet.

Antal gånger: 5
Datum: 19/8 – 16/9
Tid: Måndagar 18-19
Plats: Budskärs båtklubbhus
Kostnad: 700 kr (ta med egen matta)

Föreläsningar & föredrag

Jag erbjuder olika föredrag, föreläsningar inom trädgård och hälsa. Hör av er så kan vi tillsammans komma fram till en passande lösning.